Physiokey

Physiokeytherapie

De elektrode geeft een impuls af op een 10e millimeter onder het huidoppervlak: daar waar de vrije zenuwuiteinden in de oppervlakkige fascie liggen. Deze buitenpost plaatsen van het autonome zenuwstelsel staan in directe verbinding met het hoofdkantoor, de hersenen en het hele neuro musculaire fascie systeem (oppervlakkig en diep).

De verwerkingscapaciteit van het lichaam is gigasnel en groot, de physiokey kan het bijbenen in microseconden: de impuls wordt door zenuwsensoren omgezet in een lichaamseigen signaal dat herkend wordt en actie uitlokt van het systeem: de weefselweerstand eigenschap verandert. Deze verandering wordt gemeten door de buitenste elektrode, waarna de technologie (chip) een nieuw en aangepast (!) signaal afgeeft. De weefselweerstand op de behandelplaats wijzigt nog meer en het nieuwe signaal wordt weer aangepast. Zo ontstaat een dialoog waarbij het lichaam als het ware gecoacht wordt om vanuit de plaats waar een onbalans zich uit, via het autonome zenuwstelsel zijn/haar regulatie te normaliseren.

In de praktijk zien we meestal vooral de parasympatische functies actiever worden, waardoor weefselherstel processen opnieuw kunnen starten (bij chronische pijn of blessure) en optimaal kunnen verlopen bij acute pijn, klacht of een onbalans.

 

Reactie (roodverkleuring) van de huid op de physiokeybehandeling.