Sporttherapie

Sporttherapie

Binnen de Sporttherapie worden uiteenlopende sportgerelateerde klachten en blessures behandeld aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij wordt ‘hands on’ gewerkt in de keten van de wervelkolom en de aangedane arm of been.

De Sporttherapeut maakt onderscheid tussen specifieke, medische sportblessures en aspecifieke (overbelastings)klachten en bepaalt hierbij de grenzen van zijn vakgebied. De invloed van zowel de belemmerende als de helende invloed van het zenuwstelsel op het herstel van blessures speelt een belangrijke rol binnen het werk van de Sporttherapeut.

Centraal staat de sporter met zijn fysieke klachten in combinatie met de invloed van mentaal/emotionele factoren op de ontwikkeling hiervan. Dit alles wordt meegenomen bij de intake en de adviezen naar herstelbevordering.

De Sporttherapeut schept ideale voorwaarden ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanismen van het lichaam zelf, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt en zijn belangrijkste weefselstructuren (huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten) op de voorgrond staat.

De keuze van de behandelvormen, de behandelintensiteit en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.

Voorbeelden van indicaties voor behandeling, vraag vrijblijvend informatie als jouw klacht niet vermeld is:

– enkel-, voet- en hielblessures
– achillespees- en kuitklachten
– mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints)
– specifieke knieletsel (ligamenten en menisci)
– patellofemorale klachten
– jumpers’ knee en runners’ knee
– hamstrings- en liesblessures
– slijmbeurs en peesontstekingen
– lage rugklachten (ook hernia)
– nek- en schouderklachten
– tenniselleboog

Daarnaast kunnen de aangeleerde therapeutische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage, triggerpointtherapie, driedimensionale gewrichts- en wervelkolommobilisaties en therapeutische massagetechnieken, ook gebruikt worden in de reguliere (sport)massagebehandelingen en in gespecialiseerde, preventieve sportmassagebehandelingen bij hardlopers, balsporters, wielrenners, krachtsporters, triatleten, etc.

 

st1

st2

 

st3